Mystery web

/Mystery web
Mystery web 2017-05-18T08:31:12+00:00
Mystery shopping
Evaluering av en nettsides brukervennlighet og profesjonalitet, samt vurdering av respons på forespørsler og bookinger gjennom online-kanaler. Vurderingen formidler brukeropplevelsen på bedriftens nettside ved en gjennomgang av onlineprofil i forhold til virkelig produkt, brukervennlighet, profesjonalitet, bookingfunksjonalitet, og utnyttelse av muligheter for mersalg og oppsalg. Håndtering av onlinebookinger og epostforespørsler, og synlighet på andre markedsførings- og distribusjonskanaler online kan også utgjøre en del av evalueringen.
Hoteller, restauranter og andre servicebedrifter som benytter internett som markedsførings-, salg- og/eller distribusjonskanal vil oppnå fordeler av regelmessige mystery web evalueringer.
I økende grad evalueres bedrifter etter hvordan de fremstår online. Dersom en nettside anses som lite attraktiv og brukervennlig, vil potensielle kunder ofte velge en konkurrent. Mystery web bidrar til at bedrifter kan kvalitetssikre at besøkende får positive online-opplevelse, og at booking- og salgsmuligheter maksimeres.
QI anbefaler at mystery web evalueringer gjennomføres minst kvartalsvis.
Kontakt oss i dag!

Kvalitetsutvikling for hoteller, restauranter og servicebedrifter

Ønsker du å forsikre at din viktigste salg- og markedsføringskanal gir et positivt inntrykk til potensielle kunder?
Kontakt oss i dag!

Quality Improvement

Kontakt oss i dag: +47 926 977 83
E-post: post@qi-int.com

Hjemmeside på andre språk

MyQI kundeportal

Kundeinnlogging